به گزارش شهرآرانیوز، محمدتقی نقدعلی در نشست علنی امروز (دوشنبه، ۲۸ فروردین ماه) مجلس در تذکری آئین نامهای با استناد به مواد ۲۲۰ و ۲۲۱ آئین نامه داخلی مجلس، گفت: ماده ۲۲۱ میگوید هیات رئیسه موظف است طرح استیضاح را بلافاصله به کمیسیون تخصصی ارجاع دهد در حالی که حدود چندین ماه است طرح استیضاح آقای ضرغامی وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی طی ۴ استیضاحی که آخرین آن برای آقای توسلی نماینده کبودرآهنگ بود، باقی مانده؛ از این رو جا داشت با توجه به اینکه ۷۲ امضا برای طرح استیضاح ایشان از طرف بنده بود به کمیسیون فرهنگی ارجاع میدادید.
نماینده مردم خمینی شهر در مجلس ادامه داد: با توجه به استعلامی که از رئیس کمیسیون فرهنگی گرفته شد ایشان اعلام داشت که ارجاعی صورت نگرفته است باید مشخص شود که قضیه چیست که استیضاحی که روز گذشته آمده است و بلافاصله به کمیسیون تخصصی ارجاع داده میشود سپس آقای حاجی عضو هیات رئیسه مصاحبه میکند که سه شنبه در دستورکار قرار میگیرد.
وی افزود: استیضاح از وزیری که نسبت به عملکرد آن در عرصه میراث فرهنگی، اظهارنظرات شاذ و عدم پرداخت به حوزه وظیفه وزارتی اعتراض وجود دارد چرا نزدیک به ۵ و ۶ ماه است که به کمیسیون تخصصی ارجاع داده نشده است. چطور یک استیضاح ظرف ۲۴ ساعت با امضای کمتر به کمیسیون تخصصی ارجاع داده میشود، ولی یک استیضاح دیگر با ۷۲ امضا چندین ماه است که به کمیسیون ارجاع داده نشده است.
نقدعلی بیان کرد: دلیل این برخورد دوگانه در بحث طرح استیضاح چیست و درخواست میشود که توجیه بفرمایید که قضیه چیست و چه اولویتی وجود دارد شاید بتوان گفت بنا به اولویتهای اقتصادی این تصمیم گرفته شده است، اما باید مشخص شود که رویه چگونه است؟ درخواست بنده بر این بود که طرح استیضاح آقای ضرغامی به کمیسیون ارجاع داده شود و این تذکر جدی من به رئیس مجلس و اعضای هیات رئیسه است که رویه را تغییر دهند.
حسینعلی حاجی دلیگانی در تذکر ماده ۷۵ آییننامه داخلی مجلس و در پاسخ به اظهارات نماینده مردم خمینی شهر گفت: انتظار نداشتم که با زبان روزه حرف غیرواقع عنوان شود، جرم من این است که روز گذشته در جلسه کمیسیون صنایع شرکت کردم و وقتی تعداد امضاها به حد نصاب رسیده بود و وزیر نیز صحبت خود را انجام داد، در پاسخ به سوال خبرنگار عنوان کردم که استیضاح در این جلسه مطرح شده و گزارش آن ارائه میشود.
نماینده مردم شاهین شهر و میمه و برخوار در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: فقط بنده طرح استیضاح تدوین نکردم بلکه ۳ نفر از همکاران دیگر نیز طرح استیضاح داشتند و این طرح استیضاح نیز مربوط به دی ماه ۱۴۰۱ است و ادامه آن نیز در اسفندماه پیگیری شد. ارجاع استیضاح نیز به عهده بنده در هیأت رئیسه نیست بلکه به عهده آقای دهنوی است.
عضو هیأت رئیسه مجلس افزود: وقتی موضوع استیضاح نیز در جلسه هیأت رئیسه مطرح شد، مقرر شد با توجه به اولویتی که مباحث اقتصادی دارد، گزارش استیضاح ۳ وزیر اقتصادی به کمیسیونهای تخصصی ارجاع شدند که وزیر جهاد در همان روز سهشنبه توسط دولت تعیین تکلیف شد و گزارش ۲ وزیر دیگر روز سهشنبه به کمیسیون ارجاع شد.
وی با بیان اینکه کمترین نقش را به عنوان عضو هیأت رئیسه در اعلام وصول استیضاح وزرا داشتهام، گفت: آقای رئیس نیز میتواند این گفته من را تأیید کند.
محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی نیز گفت: طبق آییننامه اگر ۱۰ نفر از همکاران طرح استیضاح را امضا کنند، ما باید بلافاصله آن را به کمیسیون ارجاع دهیم و این حرف کاملاً درست است، ولی به هرحال باید ثباتی هم در کار وجود داشته باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: جلسه روز گذشته هیأت رئیسه نیز فقط متمرکز به همین موضوعات بود و ما توجه به این موضوع داریم که آییننامه را رعایت کنیم.